Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Projektindító sajtóközlemény

2023. február 01.
TOP_Plusz-3.3.1-21-PT1-2022-00027Búzavirág Óvodasajtóközlemény

Kiskunlacháza Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-3.3.21 „Gyereknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” c. pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Dobó Sándor Óvoda – Búzavirág tagóvoda épületének korszerűsítésére és egy tornaszobával való bővítésére. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 370,62 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%.

A 370,62 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás során a Búzavirág tagóvodában új tornaszoba épül és a meglévő intézmény is teljeskörűen felújításra kerül.

A beruházás volumene miatt két ütemben valósítják meg a terveket. Az I. ütem kivitelezése Belügyminisztériumi forrásból történik, ennek megvalósítása már elkezdődött.

Az Uniós támogatásból megvalósuló II. ütem keretében a meglévő épület energetikai korszerűsítése, a belső terek, térkapcsolatok átszervezése történik az akadálymentesítési előírásoknak megfelelve, továbbá felújításra kerül az épület tetőszerkezete. Napelemes rendszer kerül telepítésre az új épületszárnyra, melyben a tornaszoba és annak működéséhez szükséges helyiségek kapnak helyet.

Az udvar rendezésére is sor kerül, modern játszóudvart, madárbarát kertet és dombágyásokat alakítanak ki a gyermekek látókörének szélesítésére, továbbá a teljes zöldfelület is megújul.

Új 20 férőhelyes kerékpártároló biztosítja majd a klímabarát közlekedési módok térnyerését.

A projekt várható befejezése: 2024.12.23.

A projektről bővebb információt a www.palyazatok.kiskunlachaza.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: pmhivatal@kiskunlachaza.hu