Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Projektindító sajtóközlemény - vízturisztikai pihenő

2024. április 08.
TOP_PLUSZ-1.1.3-21-PT1-2022-00009

Kiskunlacháza Város Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.1.3-23 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be vízturisztikai pihenő fejlesztésére a kiskunlacházi Duna parton. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 399,99 millió Ft vissza nem térítendő nettó alapú támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%. 

A beruházás célja a vízi- és kerékpáros turizmus népszerűsítése és magas színvonalú kiszolgálása a Ráckevei-Soroksári Duna ágon. Ennek érdekében a 399,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló beruházás során vízturisztikai pihenő építése valósul meg a kiskunlacházi Duna parton.

Az épület a magaspart oldalában úgy kerül kialakításra, hogy a folyó szintjén érhető el a csónakház, ahol a sporteszközök lesznek, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokk. Az csónakház földszintjén kialakításra kerül egy büfé-kávézó, mosdók, akadálymentes mosdó, nyitott és fedett terasz, irodák, valamint két közösségi helyiség.

A Vitorlás utca sétánnyá alakításával, a burkolat felújítása történik, padok, szelektív szemetesek kerülnek kihelyezésre.

A Duna parton megtörténik a környezet rendezése, a zöldfelületek őshonos növényekkel felújításra kerülnek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.

A projektről bővebb információt a www.palyazatok.kiskunlachaza.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

pmhivatal@kiskunlachaza.hu