Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Sajtónyilvános projektnyitó rendezvény - Vízturisztikai pihenő

2024. június 12.
TOP_PLUSZ-1.1.3-21-PT1-2022-00009
Sajtónyilvános projektnyitó rendezvény - Vízturisztikai pihenő

Projekt címe: Vízturisztikai pihenő fejlesztése a kiskunlacházi Duna-parton

Támogatási szerződés száma: TOP_PLUSZ-1.1.3-21-PT1-2022-00009

Kedvezményezett neve: Kiskunlacháza Város Önkormányzata

Támogatási összeg: 399,99 millió Ft

A „Vízturisztikai pihenő fejlesztése a kiskunlacházi Duna-parton” című projekt sajtónyilvános ünnepélyes nyitórendezvényét 2024. június 6-án, 10 órakor tartotta az önkormányzat a kiskunlacházi Duna-part Pihenő sétányán. 

A megnyitón dr. Répás József, polgármester köszöntötte a vendégeket, majd projektnyitó beszédében kitért rá, hogy miért is szükséges a beruházás: 

"Elérkezett az a pillanat is, hogy tovább tudjuk folytatni azt a fejlesztési projektet, sorozatot a kiskunlacházi Duna-parton, amelyet néhány évvel ezelőtt megkezdtünk. Annak idején elmondtam, hogy a testületünk kiemelkedő célkitűzése, hogy itt a Lacházi Duna-part is újra élettel teljen meg és az ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket, beruházásokat szeretnénk ütemezetten megvalósítani, és ezen ütemezett fejlesztési trend egyik következő állomása, ennek a csónakháznak a megépítése, a projekt elindítása." 

Elmondta, hogy a beruházás célja a vízi- és kerékpáros turizmus népszerűsítése és magas színvonalú kiszolgálása a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon és a kiskunlacházi Duna-part megújítása. 

A közbeszerzési eljárás sikeresen zajlott le, így a kivitelezési munkálatokat a Modus Vivendi Kft. fogja végezni. Ezt követően az ünnepélyes vállalkozói szerződés aláírására került sor.